суббота, 23 января 2010 г.

Друга книга Хронік

На этой странице вы можете также познакомиться с озвученной мною книгой Паралипоменон . Текст на украинском языке из Святого Письма в переводе Хоменко с музыкальным сопровождением. Работа сделана таким образом, что её можно загрузить с авторана, выбрать нужный раздел и прослушать. Через окно авторана вы можете получить доступ ещё до ряда дополнительных материалов: слайдшоу, картинок с изображением Храма, примечаний.


Рівнобіжно з книгами Самуїла та Царів іде книга Хронік (гр. "Параліпоменон"). Слово "Хроніки" точно віддає єврейську назву "Дівре-га-Йямім", що означає "події днів, "літопис".

У другій книзі Хронік описано царювання Соломона ( 1- 9 розділи ). Далі мова йде про наступників Соломонових, які за винятком Йосафата, Єзекії та Йосії, відвернулися від Господа. Наприкінці подано едикт перського царя Кира про поворот юдеїв до Палестини.









Повторюючи поодинокі місця з історії, автор мав на думці підкреслити виключно релігійний бік історичного життя Ізраїля. У житті вибраного народу він вбачав своєрідну божественну прагматику, а саме: щоразу, коли Ізраїль був вірний Богові, йому велося добре на землі, і, навпаки, при кожному відступі на нього спадала тяжка кара. Ідея, зрештою, у Св. Письмі не нова - вона проходить червоною ниткою крізь книги Суддів та Царів.









В осередкові авторової думки стоїть Храм, єдине законне місце для почитання Бога, місце чистоти та культового порядку. Храм - центр Єрусалиму, Єрусалим - центр усього Юди, Юда-Юдея - вірна частина улюбленого народу. Усе життя Ізраїлю зосереджується навколо храму. Ось чому такі царі, як Давид, Соломон, Йосафат, Єзекія, та Йосія посідають чільне місце у книзі Хронік.

----------------------
Вы можете скачать всю аудиокнигу. Формат МР3, 157мб, инструкция пользования в архиве




Комментариев нет: